Du er opdraget til at tro, at der er noget du er virkelig god til, og noget som du er virkelig dårlig til.

Men det er ikke sandt.

Der er noget, som du er virkelig god til, og så er der noget du virkelig hader at gøre, og derfor er naturligt dårlig til. Men pointen er, at det ikke gør noget for du skal ikke beskæftige dig med det du ikke trives med at lave. Eller være den du ikke trives med at være.

I løbet af dit karriereliv har du måske oplevet, at du er kommet til at tage jobs, som har givet dig en højere løn og en større titel eller mere ansvar, men som samtidigt har forlangt noget af dig, som du ikke trives med. Eller du er kommet til at tage arbejde hos en ny virksomhed eller leder, som overhovedet ikke forstår dig. Det er fordi, når du skrifter job, leder eller virksomhed, så vil din trivsel altid afhænge af, om din talentpakke har mulighed for at komme i spil.

Den gode nyhed er, at hvis du lytter til dig selv og bruger hvert nyt skridt og fejltrin til at lære dig selv bedre at kende, så vil du med tiden indse, at du er DEN person, som ved mest om hvor du passer bedst ind og hvor dine talenter kan komme i spil. Du skal lytte lidt bedre efter hele tiden, og kunsten er ikke at dømme dig selv, men virkelig lytte ind. Erfaringerne vil over tid lære dig, hvor godt du kender dine egne talenter.

Hvorfor dine talenter er din indre naturkraft

Dine interesser og de ting du nyder at lave, og det du er god til at udføre, er en del af et mønster inden i dig. De er et tegn på en indre kraft, som du prøver at få ud. Noget vigtigt som du har behov for at bidrage med. Dine talenter er ligesom en indre naturkraft, og hvis de skal i spil, bliver du nødt til at lære at lytte til dem.

Selv om det lykkes dig at performe godt i disse ”ikke-dig” roller, så vil det med tiden tære på dig. Det vil trætte og dræne dig. Din motivation lider. Din selvtillid lider. Mennesker som har deres talenter i spil, har mulighed for at trække på deres indre drivkraft og vil opleve en passion for det de laver.

Passionerede mennesker er tiltrækkende

Hvis ikke du inkluderer din indre drivkraft og passion i dit arbejde, vil du blive mindre attraktiv, mindre sjov at være sammen med og mindre energigivende. Det kan du selvfølgelig også selv mærke og der er en risiko for at du langsomt mister følelsen af hvem du er.

Det er derfor vigtigt, at du får identificeret dine talenter. Stil dig selv disse spørgsmål for at identificere dine talenter.

  • Før du gør, det du gør – glæder du dig så til det?
  • Oplever du, at det er let at koncentrere dig om det
  • Føles det som noget du ikke kan lade være med at gøre?
  • Har du succes med det du gør?

Dine talenter er dine vedvarende mønstre af tanker, følelser og handlinger og de er meget stærke hos dig. Hvis du f.eks. er meget målrettet, kan du komme til at føle dig bremset i givne omgivelser eller hos givne ledere. Hvis du f.eks. er meget empatisk og synes at relationerne er vigtigere end målet, vil du komme til at føle dig klemt, når din virksomhed eller leder udelukkende har fokus på målet.

Du kan ændre dine færdigheder og din viden, men du kan kun ændre meget lidt på dine talenter. Det er svært, at ændre dine vedvarende mønstre og tanker, følelser og handlinger, og derfor er det SÅ vigtigt, at du får identificeret dine talenter og bragt dem ind i en kontekst hvor de kan arbejde for dig og ikke imod dig.